maanantai 7. syyskuuta 2009

Nöjd och Lättad

Nyt on ruotsit sitten minun osalta kuunneltu.

Ei ennää! Hahaa!

JeE!

Olin positiivisesti yllättynyt, koska koetilanteessa tuntui, että kuulin kaiken ihan selkeästi ja ymmärsin, mitä ne äänet siellä nauhalla puhu. Oikeesti tajusin. (Tai sitten luulin ymmärtäväni, mikä on sekin hyvin mahdollista). Vastausvaihtoehdoissakaan ei ollut kovin paljon ihan vieraita sanoja, joten ei tullut hirmu montaa tilannetta, missä piti arpoa vaihtoehtojen välillä. Reagointitehtäviä ei ollut normaalissa muodossaan, mistä oon ilonen koska yleensä kusen ne niin täydellisesti. Avotkin sujui hyvin, paitsi se yksi härö missä selitettiin lehmästä. En vieläkään tajua, mistä lehmään liittyvästä ne naiset oli kahvitauollansa keskustelleet. Mut meni jo, en välitä.

Saa nyt nähä, mitkä lopulliset pistemäärät noista kuunteluista sitten on. Mutta oon joka tapauksessa tyytyväinen mun suoritukseen - outoa kerrankin olla tätä mieltä :D Ainut vaan, että jos se on ollu kaikille helppo, niin sitten ne jakaa pisteitä tosi nihkeesti ja pisterajat nousee. Mutta ne ei ole nyt tämän ajan murheita. On hyvä fiilis.

Haha, olin kerrankin aamulla ajoissa liikenteessä, mutta vähän ennen koulua näin Minden kävelemässä, niin sitten pyöräilin sen tahdissa loppumatkan. Sitten me ihan rauhassa kavuttiin vitoseen kun oltiin viety laukut kaappeihin ja muuta, ja sit porukka oli silleen "nyt ne tuli!". Useempi ku muutama ihminen sano mulle päivän aikana että "me oltiin ihan sillei että missä orvokki oikein on, kun sua ei näkyny ja mietittiin et jos oot nukkumas tai jotaan!!" 8-D Mietin, että mitä ihmettä, ei edes tultu niin myöhässä. Nimenhuuto ei ollu loppunu edes vielä tai mitään.

Illalla oltiin perheen naisten kanssa liikuttelemassa lantioita ja rintakehiä vatsatanssissa. Oli jotenkin hupsua, ja ei oikeesti oo ihan helppoa saada lantiota täydellisesti hallintaan tai yrittää tehdä rintakehällä aksentteja ilman että pää liikkuu, mutta kyllähän tuo ihan mukavaa oli (: Eiköhän sinne jaksa vaivautua aina menemään. Ja pakko tuo äippä on jonnekin saada potkittua, ettei se liiaksi kangistu.

Koulun jälkeen kävin palauttamassa muutaman DVD:n kirjastoon. (Se muuten se eilinen leffa, minkä katoin vielä, oli Roy Anderssonin Sinä elävä - Du levande. Se oli hurjan hupsu, jotenkin hirmu sympaattinen ja koominen, mutta samalla tosi surkuhupaisa ja en tiiä, outo! Halluun nähdä siltä jotain muutakin.) Ne oli tehny siellä jotain uusintajärjestelyjä ja kesti hetken, ennen kun löysin tutut hyllyt. Se taas johti siihen, että katselin sellasia hyllyjä, mitä normaalisti en kattele, koska vakkarihyllyt oli siirretty niiden viereen.

Mukaan tarttui esim Dan Höjerin ja Per Gustavssonin kirjottama/kokooma kirja Suudellaan!, joka kertoo - ylläriylläri - pusuista, suudelmista, kaikesta sellaisesta. Se oli ehkä suloisin kirja pitkään aikaan, oikeesti! Kun sitä luki, tuli jotenkin ihan superhyvä mieli. Se oli niin... SÖPÖ. Ja sitä paitsi opin paljon kaikkee kivaa (turhake)nippelitietoo. Suosittelen kaikille 8) Ihana. Ja visuaalisesti vaihteleva, ei oo tylsä lukee.

Tuomarin tekemä lisämerkintä pöytäkirjaan, Englanti vuodelta 1837:
"Kun mies suutelee naista vastoin tämän tahtoa, on naisella täysi oikeus niin halutessaan purra mieheltä nenä irti, tai vieläpä nielaista se, mikäli asiakseen katsoo."
HÅHÅHÅ

Tuo ei ollut ainut randomkirja, mihin satuin tarttumaan hyllyjenvaihdosten takia. Toinen, mitä oon nyt lueskellut koko päivän, on Arterburnin ja Stoekerin kirjoittama Jokaisen nuoren miehen taistelu. (Ai miten niin kuulostaa hupsulta?) Se käsittelee seksuaalisuutta ja miehuutta Raamatun ja nuoren miehen näkökulmasta ja sen avuksi. Olen kyllä tietoinen, etten kuulu kohderyhmään, mutta tuosta aiheesta kristillisestä näkökulmasta on niin törkeän vähän painettua sanaa - ja jos ylipäätään on, niin se on suunnattu, kuten tässäkin tapauksessa, miehille - niin teki ihan uhallakin mieli kattoa, millanen opus on kyseessä.

Tykkään siitä, että tossa puhutaan tosi suoraan ja suurimman osan aikaa vielä asioiden oikeilla nimillä. Totta kai siitä kuultaa läpi ihan armoton jenkkiläisyys, ja jotkut fraasit on jo ihan tajuttoman kuluneita ja miljoona kertaa käytettyjä naurettavuuksia, mutta tähän mennessä seasta on pilkistäny joitain ihan mielenkiintosia ja tuoreitakin näkökulmia ja ajatuksia. Jotenkin vaan ottaa päähän, että tossa tunnutaan jatkuvasti alleviivaavan (ehkä tarkoituksettomasti? mistä minä tiedän) sitä, miten miehillä on ongelmia ja miten naiset aiheuttaa miehissä vaikka mitä. Ihan kun asia olis niin yksioikoinen, koska ei se ole. Ongelmat on molemminpuolisia. Ihan kun naiset olisi jotain saakelin pyhimyksiä, joilla ei ole sukupuoliviettiä. Korjaus: meiltä löytyy sukupuolivietti, meillä on vain erilaiset sukupuolielimet.

..mitä kukaan ei varmaan tiennytkään.

Ihan mielenkiintoista luettavaa joka tapauksessa. (Näin puoliväliin saakka tähän mennessä lukeneen suusta sanottuna.) Tosin sellaiselle, joka ei ole yhtään perillä karismaattisten kirkkojen yleisistä moraaliopetuksista ja -asenteista etenkin seksuaalisuuteen liittyen, teksti voi olla vähän päätä huimaavaa ja rankkaa välillä. Heh heh.

Minun silmät on ihan krampissa jostain syystä nyt ja takaraivossa säteilee niskakivut. Ei oo kiva fiilis. Ehkä pitäisi painaa pää tyynyyn vaihteeksi.

Ei kommentteja: