maanantai 9. marraskuuta 2009

Tulevan humanistin synty

Aloin leikkiä tänään kunnollista abia.

En tosin sillä tavalla, et olisin ruvennu lukee kirjotuksiin. HAHA oisinki. Enkä ees niin, että olisin ruvennu ylipäätään opiskelemaan tämän syksyisen laantuman jälkeen.

Ehei. MUTTA!

otin koulusta lainaan hakuoppaita. JOO MIETTIKÄÄ. Opuksen korkeakoulu opinnoista, ammattikorkeiden hakuoppaan ja yliopistojen hakuoppaan. Kai se abipäivä sitten sai jonkun ruuvin liikahtamaan minun päässä.

Aamulla siis piti tarpoa yliopistolle alaesittelyihin, tai mikskä niitä nyt sanotaankaan. Ne oli kyllä useat vähän yhtä tyhjän kanssa. Savonian esittelyssä oli kyllä joo miljoona eri alaa, mutta ei mikään kiinnostanu millään lailla. Hotelli- ja ravintola-alassa ehkä se ruoka-aspekti. Mut siis joo ei. Sit kuuntelin tarinaa teologian opinnoista, mut joo ei. Ei joensuu, ei luterilainen teologia.

Kolmas ja minun viimeinen oli iloisen huvittava humanistimies, joka esitteli Joensuun humanistisia tieteitä; vieraita kieliä, käännöstiedettä, Suomen kieltä, kulttuuritieteitä, jotain sellasta. Ehkä se johtu osittain siitä, että se mies oli oikeesti ihan hauska, ainakin verrattuna niihin muihin kuiviin, että jotenkin tiedostin ekaa kertaa kunnolla olevani henkeen ja vereen humanisti.

Tai siis. Oon minä sen aina tienny. En oo vaan ajatellu.

Mutta nyt kun sen päätin, niin turha sitä on yrittää repiä itestäni mitään muuta.

Kotiin päästyäni (tänään oli muuten kunnon reippailupäivä, koska bussikortistani loppui perjantaina matkat: kävelin kotoo yliopistolle, yliopistolta koululle kirjottamaan epsanjan miniaineen, ja koululta kotio med Minna) istuin siis keittiöön, keitin teetä ja rupesin tutkimaan oppaita. Nyt kyllä heitin fuulaa, oikeesti keitin teetä vasta kun olin yhen oppaan kahlannu läpi. Mut no joo, ei kai se oo oleellisinta.

Humanistisissa tiedekunnissa on kaikkein kivoimmat jutut, oikeesti. Sieltä löyty kaikenlaista. Yleistä kirjallisuustiedettä, kotimaista kirjallisuutta, yleistä kielitiedettä, kulttuuri-antropologiaa, suomen kieltä, uskontotiedettä, estetiikkaa... En minä ees muista enää niitä kaikkia mielenkiintosia, ja se kirja on keittiös.

Ammattikorkeet sai mut vaan tuskastumaan. Tai siis, c'moon: optometristi, hortonomi, naprapaatti?? Mitä saakelin nimihirviöitä noi on olevinaan??

Minusta tulee humanistiopiskelija. En tosin tiedä vielä, mihin koulutusohjelmaan haen ja pääsenkö edes mihinkään (alko hirvittää, ku tsekkailin hakijoiden määriä ja sisäänotettuja viime vuodelta...). Mutta kyllä se näin kuulkaa on.

Jee.




Päivän Spotify-vinkkaus: Nate Lithgow

3 kommenttia:

mirjami kirjoitti...

Tässä nyt ei ollut mitään uutta infoo :D
Kyllähän me tiedettiin,e ttä sä oot humasnisti ;).

tenni kirjoitti...

hehee mä niiin hajoilin sille humanistille. se oli ihana :D

Moces kirjoitti...

Kaveri suoritti just humanistisen kandin. Seitsemän vuotta kesti. En oo vaan ihan varma et mikä niistä se oli. Mikäli mulla on vuosien taju kunnossa niin estetiikka helsingin yliopistosta. Ei mulla muuta, ku et muuta tänne!!! Voit ottaa myös kirpun ja mirkun mukaan ;)