torstai 6. elokuuta 2009

Ciao tutti!

Aah. Nyt edessä pitkä viikonloppu. Paitsi se on kesän viimeinen, NYHYY!

Vielä:
- 3 päivää kesälukiota + kokeet
- 3 kuuntelukoetta
- 1 sanakoe
- 1 kirjotelma

Ja sitten alkaakin toinen rääkki, se ihan oikea. Pitäisi varmaan vähän ryhdistäytyä tuossa lukemisessakin, kirjotuksiin nimittäin.. huooh.

Viikon loppumisen kunniaksi haettiin subit Maisan kanssa ja mentiin torille syömään ne. Vaikkei M olis halunnu syödä niin sotkusta ruokaa julkisella paikalla, haha. Joku muukin tosin tais olla samaa mieltä, koska kun oltiin vähän aikaa istuttu niin iski yllätyssadepisaroita. Se tumma pilvi oli pelkästään torin päällä, onko oikein?? Ja kun lähdettiin evakkoon niin vähän ajan päästä ne pilvet oli jonnekin kadonnu. Että näin. Paikallissade.

Kun pääsin kotiin piti ruveta taas siivoomaan. Viime hetken imuroinnit ja pintojen pesemiset - kaikki varsinkin yläkerrassa on remontin takia ihan pienessä puupölyssä ja jossakin omituisessa. Mutta nyt toi Veran huone alkaa näyttää jo huoneelta, vaikkei seinissä vielä maaleja olekaan. Tänään ne laitto vielä lattian siihen, sellasen tumman tyylikkään puulattian. Miksen minä tajunnut uusia lattiaa kun viime syksynä maalasin seinät? Ei tullut edes mieleen.

No, sitä kuitenkin imuroin ja pesin, että lähti se pölykerros pois. On jännää, miten tuolla huoneessa kaikuu, koska se on iso eikä oo vielä mitään huonekaluja. Hyvä oli lauleskella siivotessa kun hyvä akustiikka, håhå. Vähän kade oon kyllä, kun Vera saa niin coolin ja ison huoneen pelkästään itelleen, mutta väliäpä tolla, kun en minä täällä kovin kauaa enää pörrää. Ja oon jo tottunut tähän nykyiseen sen surkeine muotoineen.

Päivä meni jotenkin törkeen nopeesti. Äkkiä olikin jo ilta ja odottelin, että millon vanhukset selviää Kiren kanssa takasin Kuopioon. Ne kävi siis hakemassa italiaanot Tampereen lentokentältä sellasella yheksänpaikkasella minibussilla. Ja jos joku nyt ei vielä tiedä mistä puhun, niin meille tuli kahdeksi viikoksi kylään Kirpun Sardiinian perhe, jolla se oli joskus muinoin vaihossa vuoden. Vanhemmat ja kaksi tytärtä, vanhempi niistä 11v. Ne on monesti yrittänyt kutsua porukoita sinne päin kylään, mutta koska nuo ei koskaan saa mitään aikaiseksi, niin ne tuli sitten tänne. Sen takia tämäkin merkintä kirjoitetaan patjalla istuen, koska luovutin sänkyni toiselle vanhemmalle että ne sais nukkua samassa tasossa. Olen ihana. Joopa. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut luovuttaa huonetta. Meni supertiukille, että toi remppahuone saatiin asuttavaan kuntoon. Onhan se toki edelleen karu, mutta asuttava yhtä kaikki.

En muistanut taas yhtään, että eurooppalaiset harrastaa poski'suudelmia' tervehdittäessä. Unkarissa koin saman kulttuurishokin, sillon olin kyllä ihan pihalla. Nyt sentään pääsin juoneen mukaan nopeammin :D Ignazion poski oli ihan karheana sängestä!

Sitten noi toi meille hirveenä tuliaisia, ihan ku joulu ois ollu ku himona kaikkee availtavaa. Sitten se isä selitti, kun kuuli että oon lukenu epsanjaa, että sardissa on paljon samoja sanoja. Se on melkein kai lähempänä epsanjaa ku italiaa, muttei sitä enää nuorempi sukupolvi meinaa osata. Niiden tyttö kai osaa vaan muutamia sanoja.

Uaah, mua nukuttaa taas hirmuna kun on ollut jotenkin rankkaa vaikkei ole ollut. Huomenna kuitenkin vapaata. Viedään noi vissiin mualiman napaan eli torille ja jotain. Saa nähä miten tämä yhteiselo tästä lähtee sujumahan!

2 kommenttia:

Maijukka kirjoitti...

jouduit patjalle :(

pikku-oRkki kirjoitti...

jep, mutta se on ihan mukavaa.