perjantai 14. elokuuta 2009

Päivän Banaani

Valotan teille nyt Neran (se on minun koira, tai siis meidän, jos joku ei vielä tähänKÄÄN mennessä tiennyt) nukkumakäyttäytymistä, sillä tänä aamuna tajusin viimeisenkin lenkin siitä.

Päivisin Neekku nukkuu useimmiten eteisen kengänlaittotuolin alla selällään, raajat sojottaen joka suuntaan. Jos on tosi Qma kesäpäivä, se saattaa olla ihan-alakerran oven edessä, koska siellä on viileät kivirappuset joihin nojata.

Iltasin makoilupaikka vaihtelee, lähinnä minun liikkeideni mukaan. Jos esimerkiksi teen keittiönpöydällä läksyjä, Neekku saattaa nukkua keittiössä patterin vieressä. Sitten kun on tosi myöhä ja pian aika käydä nukkumaan, se siirtyy yläkertaan vintin oven eteen makaamaan. Jos meen fiksuun aikaan nukkumaan, se tulee mun perässä, jos meen myöhään, niin se on mennyt ylös jo etukäteen.

Yöllä Neekku siirtyy jossain vaiheessa alakertaan takasin. Se saattaa mennä makaamaan esimerkiksi äitin ja iskän makkarin oven eteen olkkariin tai ulko-oven viereen kenkien päälle tai ylä- ja alaportaiden välikohtaan.

Aamun liikkeet riippuu siitä, herääkö ensimmäisenä minä vai iskä. Usein Neekku makaa portaiden välitasanteella kun menen sen ohitse suihkuun ja tulen sieltä, ja sen jälkeen siirtyy makkarin ovelle kyttäämään, josko isä heräis kohta. Tänä aamuna esim olin jo syömässä aamupalaa ja Nera oli hämmentynyt, miksei ole ketään muita. Se odotti maaten vanhusten makkarinoven eessä ja mun piti avata se ja näyttää, ettei siellä ole ketään. Sitten se meni eteisen penkin alle.

Nämä tapaukset on prosentuaalisesti useimmin esiintyviä, mutta jos minkälaisia variaatioita toki esiintyy. EIKÖS OLLUTKIN MIELENKIINTOISTA!


Tänään oli kahdeksalta epsanjaa. En muistanut siitä kerrassaan mitään. Oli kamalaa. Kuuntelusta en tajunnut kerrassaan yhtään. Ja en vaan pääse eroon siitä, miten mulla menee espanja ja ruotsi ihan armottomasti sekasin - mietin asiat ruotsiksi ja puhuessani "espanjaa" tulee epävarmuuskohtauksia, onkohan tämä nyt oikea kieli sittenkään - vaikka se kuulostaakin älyttömältä! Koska ne on niin erilaiset kielet.

HUoh.

Hypärillä poljin Miren ja Terpan luokse aamuteelle ja ne istui syömässä aamupalaa ulkorappusilla. Onni oli hymysuuna kun tulin, haha, se on hauska koira. Siitä lähtee kyllä ihan simona karvaa aina.

Sitten mentiin Äxään ja olisin löytänyt vaikka mitä kivoja levyjä, mutten uskaltanut käyttää äidin jättämiä ruokarahoja niihin. Mire törmäs johonkin taidemesenaattiin tai vastaavaan promoottoriin, joku kuitenkin, ja sit kello juoksi kun ne jutteli siinä tiskillä. Torilta ostin munkkipossun etten ois tuupertunut ennen ruokailua matikantunnille.

Myöhemmin iltapäivällä Aki nappas mut kyytiin niiden ihQQn vaaleenvihreeseen autoon ja menin sen seuraksi ostamaan sille koulukirjoja. Sitten se totesi tarvitsevansa myös paidan, joten lähdettiin kiertämään miestenpuolia vaatekaupoissa. Yllättävän vaikee muuten äkkiseltään hahmottaa, että missä kaikkialla on edes tarjontaa, kun yleensä kierrän vaan naistenpuolet.

O: "Ai millasen paidan sä tarvit?"
A: "Pitkähihasen."
O: "No mutta millasen, pitkähihasen vai hupparin vai neuleen vai minkä?"
A: "..Orvokki, mulle kaikki paidat, joissa on teepaitaa pidemmät hihat, on pitkähihasia."
O: "No niin MUTTA!!
..no entäs tää?"
A: "Liian ohut. Ei siinä tarkene talvella."
O: "HÖ, no oisit SANONU et se tulee talven varalle! Siks mä kysyinki, että millanen!"

Sitten oli tarkkaa, ettei ollut pelkkä kokomusta synkkä, mutta ei saanut myöskään olla tietynlaisia ruutuja saati v-kaulaisia paitoja, koska ne on kuulemma liian asiallisia, ja sitten minun ehdottamat hyvät värit ei kelvanneet (aluksi). Ja ekassa kaupassa Aki katto mua tyyliin vielä ihan ihmeissään, kun ajattelin viedä sille sovituskoppiin monta vaatetta yhden sijasta. Mutta sitten neljännessä se jo itekkin otteli melkein huomaamatta useampia vaatteita kerralla syliin, eikä miettinyt enää ihan niin tarkkaan, että viittiikö sovittaa. Hähä.

No, Aki sai hupparinsa. Ei tosin kuitenkaan sitä keltaista, mille se eka nauro, mutta sitten melkein ihastu, ja olisin voinu sanoo sitä aina Banaaniks, koska vein sen sen jälkeen vielä yhteen kauppaan ja siellä oli pienempi koko siitä hupparista, mitä se oli kattonu jo ekassa kaupassa. Että niin. Lopetettiin siihen mistä alotettiin.

Minua väsyttää jotenkin ihan kamalasti, vaikkei ole edes ollut erityisen uuvuttava päivä. Onneksi lauantai huomenna. Saan nukkua pitkään.

4 kommenttia:

Moces kirjoitti...

Ainaski silloin ku minä nukun ala-alakerrassa, ni neekku on öisin ihan alhaalla oven edessä. Saatto olla kylläkin kuumien päivien syytä, koska eihän se muutenkaan oo mikään mun koira jota mun tekemiset hirveesti kiinnostais.

Maijukka kirjoitti...

sää oot niin hyvä vaateneuvoja miehille :D sää voisit perustaa sellasen liikeen "mies. tarvitsetko shoppailuapua ja katu-uskottavia vinkkejä? Käänny orvokin puoleen"

Susta tulis sikarikas!

pikku-oRkki kirjoitti...

Ei Maijukka, en oo ihan vielä siinä vaiheessa :D En osaa vielä painostaa tarpeeks hyvin miehiä sovittelemaan sellasiakin juttuja, joita kohtaan niillä on asenneongelmia ja/tai pinttyneitä käsityksiä. Enkä oo ihan vielä päässyt kunnolla sisään miestenvaatteiden malleihin jnejne, mutta kyllä tästä pikkuhiljaa kato!

pikku-oRkki kirjoitti...

Niin ja Mara >> se tuntuu vähän niinkun vahtivan kaikkien liikkeitä sivusilmällä ja makoilee aina sen mukaan vähän missä lie :D